Home
Over
Projecten
Algemene voorwaarden
Contact
< Ga terug naar het overzicht

Leiden Rapenburg.


In het voorhuis van dit monumentale grachtenpand is een compleet nieuw interieur geleverd.

Vanuit de hal komen we eerst in een ruim zitgedeelte. Achter in het voorhuis staat de woonkeuken met een grote leeftafel. Via de doorgang in de kastenwand staat de keuken in verbinding met het achterhuis met de woonkamer en een formele eetkamer.

De stoere keuken biedt veel plaats voor losse spullen en een enorme hoeveelheid kookboeken die regelmatig worden geraadpleegd. Door dit in vakken onder te brengen ontstaat structuur. De stijl van de keuken is doorgevoerd in het eiland wat dient als ruimteverdeler en een dressoir in het zitgedeelte.

De afzuigschouw en het afzuigsysteem zijn speciaal voor deze situatie op maat gemaakt door WKP. Omdat het bestaande kanaal te klein was voor de benodigde capaciteit van de schouw is gebruik gemaakt van een zeer sterke motor in de schouw. De uitgeblazen lucht wordt vervolgens gereinigd met een Plasmamade filter en uitgeblazen in de ruimte boven de schouw. De gereinigde lucht wordt vervolgens in het bestaande kanaal geblazen met een motor die past bij de grootte van het kanaal. Op deze manier is er voldoende afzuiging boven het fornuis en wordt er voldoende lucht naar buiten afgevoerd. Dit laatste is noodzakelijk om voldoende vocht af te voeren.

De volledig op maat gemaakte keuken is geleverd door Paul van de Kooi

Apparatuur van Viking, Miele, WPK, SubZero en Quooker Hardstenen vloer is geleverd door Nuovo Antico


< Ga terug naar het overzicht